Furugulv, hva gjør jeg?

Furugulv er nydelig, og det finnes flere måter å behandle det må. Tips og råd!


Hva kan du gjøre med furugulvet ditt? Happy Homes

Gulv behandlet med Trestjerner Gulvmatt (2050 Hvit sne)

Hei 🙂 Snart påske nå. Jeg har brukt påska i mange år til oppussing, men i år reiser Lenemannen og barna på ferie til sørlandet. Ren avslapping og kos med familie. Selv om Lenemannen begynner å bli gammel, og tror at han kan trene som 20 år tidligere, men havner på krykker så begrenser det litt trening, men ikke påskekos i påska. hihi (spørs som jeg får den marsipanharen av han nå…)

Hva gjøre med furugulv- happy homes

Furu behandlet med TreStjerner Gulvolje, 2045 Fjellgrå

Til tema- furugulv. Det er en tradisjon i Norge. Før brukte man gjerne bare grønnsåpe til å forsegle det med (grønnsåpe inneholder fett og voks) Da blir gulvet beskyttet, og det mørkner naturlig. Idag har vi flere alternativer. Enten du har gammelt gulv eller nytt, så har du flere valg.

Hva gjør du med furugulv- happy homes

Furu behandlet med TreStjerner Gulvolje, hvit

Har du kjøpt nytt gulv, må et behandles på en måte for å beskytte det. Uansett er det viktig for at resultatet skal bli jevnt, pent og skjoldefritt at du tar en god vask. Selv om gulvet er nytt, så sitter det støv nedi porene, som er viktig å få bort slik at produkter trekker jevnt ned. Vask er superKJEDELIG ,men superviktigVIKTIG! Vask gulvet med denne, Tretjerners rens.

Hva gjør du med gulvet- happy homes

Denne er suveret bra. Godt fettløselig. Går i dybden av treverket, og legger ikke igjen noen hinne som salmiakk og andre midler så du slipper å skrubbe og skrubbe etterpå for å få bort denne hinnen igjen. Egner seg til all rengjøring hvor fett skal fjernes. F.eks kjøkken, bad…Inneholder ikke lut, lukter sterkt men godt, fjerner fett raskt, ike bare flytter på det.. Anbefales:)

 

Oljet furugulv, naturell brun

Oljet gulv med trestjerners olje, naturell brun

Har du et et gammelt furugulv og det er lakkert, må lakken slipes bort. Bruk maskin. Mange leier ut maskin, hør med din Happy Homes Butikk. Hvis ikke du vil slipe, må du male. Da maler du med gulvmaling.

Du har flere alternativer å behandle gulvet på. Alt etter hvordan utseende du vil ha. Olje, lute, beise, bare lakke…eller male.

Jeg har en favoritt, synes det blir sååå nydelig. Treverket får et unikt fargespill, se her

Beise furugulv eller møbler

Behandlet med Tyrilin beis, farge 13 skumring Ser litt gammlet og slitt ut, men samtidig en lun liten bruntone. Nyyyyyydelig:)

Når du skal beise gjør du slik:

Hvordan beise furugulvHell beisen over i et rullekar eller malebøtte. Du trenger pensel, rull og vaskepels med forlengerskaft. Start langs listene, bruk en pensel her. Til resten av gulvet, bruk rull på forlengerskaft. Beise 2-3 bord om gangen i lengderetningen. Trekk av og jevn ut beisen med vaskepels, festet på nal på forlengerskaft. Fortsett så med neste 2-3 bord med samme metode. Bruk vaskepelsen til å jevne ut overlappinger ved skjøter underveis. Dra skrått over slik at det blir jevnt. Pass på å tørke av vaskepelsen underveis. Når du er ferdig, la gulvet få stå i 12 timer.

Interiørbeis farge drivved

Farge Drivved fra Jotun er fin på gulvet

Interiørbeis farge kullsort

Farge kullsort

Når du bruker beis på gulvet må det etterbehandles med lakk.

Lakke gulvet etter det er beiset med trestjerners lakkBruk forlengerskaft og ta 2-3 strøk. Den tørker fort, men vent minimum 4 timer mellom strøkene. Viktig ellers kan den krakkelere, eller bli klebrig

Olje furugulv:

Oljet gulv er lunt og nydelig. Gir en silkematt overflate, som er enkel å holde ren. Den kan brekkes i mange fine farger. Olje krever litt mere jevnlig behandling for å holde det like fint som med lakk, men ikke værre enn å gå over gulvet med en pleie en gang iblandt. Hvis du tar noen strøk med hardvoksolje etterpå, får du en hardere hinne, og et mye mer slitesterkt gulv. Du kan også lakke over gulvet etter du har oljet det 🙂
Slik oljer du gulvet:

Olje furugulvet, slik gjør du detPåfør oljen feltvis. 4-5 bord. Fordel oljen med rull på forlengerskaft langs hele bordets lengderetning. La oljen ligge blank og våt på treet i 5-10 min. Tilfør mere olje hvis den tørker. Bruk så en gumminal og trekk av oljen i lengderetningen. Overskyddende olje overfører du til neste felt. Tørk over flaten med en lofri klut, til flaten er helt tørr. Etter 12 timer etterpolerer du gulvet med en liten menge olje

Se mer beskrivende framgangsmåte av å olje gulvet her

 

Furu behandlet med TreStjerner Gulvolje, 2040 Kanel

 Ønsker du et lyst gulv, hvitpigmentere det, har du flere valg

Behandle furugulv med hvit olje

Behandlet med hvitpigmentert olje

Du kan olje med hvit olje– da blir det lyst og lekkert, oljet lunt utseende, ikke kjempelyst, men du ser hvittoningen godt. Gulvet vil gulne med tiden, for å dempe dette og bevare fargen behandle med hvit oljepleie innimellom

Du kan beise det med hvitpigmentert interiørbeis. Her velger du selv graden av hvitt som tilføres. Treverket vil gulne med tiden, og fargen forandres. Her må du etterbehandle med lakk eller hardvoksolje og ingen mulighet til å vedlikeholde det hvitt.

Du kan påføre hvitpigmentert panellakk. Her kan du også velge graden av hvitt som tilsettes. Denne trekkes godt ned i treverket, og gir ingen lakkhinne. Den må også etterbehandles med lakk. Hovedforskjellen på beis og panellakk er at panellakken er vannbasert, og får et mer «flatt» utrykk. Både lakk og olje har tilsatt lysfilter for å dempe gulningsprosessen.Hva gjøre med furugulv- happy homes

Hvis du kun ønsker beskyttelse kan du kun bruke hardvoksolje. Da får gulvet en naturlig farge, og det vil endre farge naturlig,-altså bli mørkere/gulere. Hardvoksoljen kan også brukes uten på vanlig olje eller beis.

Håper du ble litt klokere! Ellers er det bare å sende meg en mail 🙂

God påske 🙂

 

 

3 2 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
154 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Hvar
Hvar
3. januar 2012 01:24

Veldig informativ side, og bra tips når det gjelder tregulv. Veldig vanskelig å bestemme seg når gulvet skal skiftes merker jeg… Så dette var nyttig!

Katrine
Katrine
9. juni 2012 18:15

Hei! Jeg har i dag påført biofa-grunning med hvit pigment på et ubehandlet furugulv. Tørket bort det overskytende etter en halvtime, men opplevde da at alt for mye av den hvite fargen forsvant også. Lurer på om det var feil å fjerne så mye? Planen er å påføre klar biofaolje i morgen, men vet ikke om jeg burde kjøpe en grunning til først siden det første laget muligens ble feil.

Lars
Lars
28. september 2012 10:29

Er det noen måte å lysne lakkert tregulv på, uten å slipe? Tenker på lakk med farge e.l. Ikke bare å få slipt gulvet på hytta. det er blitt såpass mørkt og skjoldete, at det ville vært fint me noe nytt og lysere

trackback
Gulv | Bygge hytte i Borgegrend Uvdal
30. september 2012 10:42

[…] Har lest noen gode tips om gulv her i Vakre hjem blogg […]

Karin
Karin
3. november 2012 14:41
Reply to  lene

Takk selv 🙂

Anders
Anders
8. november 2012 21:51

Vi har et «barneslitt», oljet gulv. Oljen er polert ned i gulvet. Nå ønsker vi å beise gulvet med en lys beis. Må gulvet slipes? Bør vi evt. slipe gulvet selv? Hvilke produkter anbefaler du?

Janne
Janne
15. august 2014 23:04
Reply to  lene

Vi har samme problemet, og har nok ikke stort å pusse på. Er det ikke mulig å olje eller vokse det lysere heller?

Ragnhild
Ragnhild
12. desember 2012 12:47

Hei!
Vi har en ubehandlet benkeplate i eik -denne ønsker vi å få mest mulig hvit . Ønsker å påføre Tyrilin hvit interiørbeis og så olje den etterpå -kan det bli et bra resultat?

SAL
SAL
16. desember 2012 22:27

Hei,jeg har lutet et nytt furugulv. Må man vaske det før den skal oljes ?

Morten
Morten
4. januar 2013 10:26

Hei. Jeg har et oljet furugulv som jeg ønsker og forandre farge på.
Er det mulig og få til uten og slipe det ned? ønsker og få det noe lysere.
Gulvet er behandlet med Faxe olje med farge og med Faxe naturel på toppen.

Daniel
Daniel
5. januar 2013 00:07

Hei hvor mye hvitpigmenter skal jeg blande i lakken for å gå gulvet hvitere ?

Kirsti
Kirsti
21. januar 2013 11:39

hei, har akkurat flyttet inn i en ny leilighet der kjøkkengulvet er hvitlutet. Gulvet var veldig fint, helt til jeg skulle vaske det. Vaskevannet ble helt hvitt pga mye overskuddslut (gulvet var tydeligvis ny-lutet), og etter å ha vasket gulvet med vanlig grønnsåpe to ganger, er nesten alt det hvite kommet av , og det ser veldig skjoldete, ujevnt og flekkete ut. Noen steder er planken nesten helt hvit, mens andre steder helt naturfarget/ikke noe lut igjen. Det virker som om det fremdeles ligger overskuddslut i gulvet etter et par vasker. Vil det se bedre ut etter flere vask? (hvordan… Les mer ›

Lars N. Fossen
Lars N. Fossen
1. august 2016 20:40
Reply to  lene

Fra proff golvsliper.

1. Å leige slipeutstyr fra butikk, er fyy! Maskinene er hobby, alt for lette, og ofte i dårlig stand.

2. Grønnsåpe er bannlyst til bruk på gulv. Skal kun brukes om det blir brukt fra dag en, etter sliping. Men da kan kun det brukes, som behandling.

3. Snakk alltid med faghandler før du behandler tregolv/vegger. ALLTID!

Lykke til!

Svein
Svein
22. januar 2013 21:48

har hatt en fagmann til å slipe mitt furugulv, lakket det etterpå med vannbasert lakk, nå begynner gulvet å åpne seg i skjøtene i lengderetning, noe det ikke var før sliping, er det gjort en dårlig jobb, eller er det noe jeg må forvente

Isabell
Isabell
23. januar 2013 23:49

Hei! Har lagt nytt furugolv å vil nå forandre utseendet på det. Aller helst vil jeg ha fargen drivved eller en lignende, og skal bruke olje. Ingen av faghandlerne jeg har vært hos har drivved fargen i olje eller en tilsvarende, så jeg lurer på om det er mulig om jeg bruker interiørbeis (i fargen drivved) å oljer oppå?
Tusen takk for svar.

Birgit
Birgit
11. mars 2013 14:59
Reply to  lene

Hei Lene
Vi har ett nytt furugulv som vi holder på å legge ned. Vi ville ha fargen drivved og oljet gulv. Ser at du anbefaler beis, og så olje. Må beisen tørke først? Og vil oljen da trekke jevnt ned i gulvet?
Ellers har jeg googlet mye for å finne tips til behandling av gulvene og din blogg er virkelig til stor hjelp 🙂

Lise Rannem
Lise Rannem
31. januar 2013 23:43

Stue/kjøkken med 6 år gammelt furugulv. Ble levert ferdig lakkert fra produsent,men fikk nok ett hvitpigmemtert strøk etter legging. Nokså mye slitasje, huset er i Spania og ofte vært utleid. Håpløst å finne gulvsliper da tregulv ikke er så vanlig. Kan jeg lakkert med en mørkere farge over UTEN sliping , beise eller hva gjør jeg?

Erik Pedersen
Erik Pedersen
4. februar 2013 21:51

Hei
Har du anbefalinger vedrørende hvor glatt de ulike overflatebehandlingene blir. Har opplevd at ullsokker på beiset gulv blir svært glatt.

Marit Sollie Aukland
Marit Sollie Aukland
27. februar 2013 21:01

Hei! Tusen takk, for en fantastisk god blogg! Jeg fikk både inspirasjon og ideer. Vi har et 30 år gammelt lakket furugulv so mer lagt som skipsgulv med mørk nating mellom hver gulvplank. Gulvet er blitt veldig mørkt! Det er rødbrungult! Jeg ønsker meg et lysere gulv, grålig???? Jeg liker gulvet foran, det som er behandlet med Tyrilin 13 Skumring, og det første bildet av gulvet som er oljet med Fjellgrå. Mitt problem er at jeg ikke klarer å se for meg om det blir fint når gulvet vårt er natet som skipsgulv. Jeg prøvde å legge inn bilde her,… Les mer ›

Anders
Anders
12. mars 2013 22:23

Hei Lene. Du kan dine saker bra. Jeg ser at de behandler tregulvene på Gardermoen nå. Vet du hva de bruker der? Det er vel ikke noe sted det tråkkes mer i Norge? Så det som brukes der må jo være et veldig bra produkt? Hvis du vet hva det er, kan du si hva som gjør det så bra at de velger det produktet. Hilsen Anders.

Nina
Nina
31. mars 2013 16:59

Hei.

Har i dag faxelutet vegg, ønsker å skifte til ineriørbeis. Har nå prøvd å vaske med trerens og eddik(35%), men beisen blir likevel gråere enn den skal i fargen.
Har du noen tips??

Mvh
Nina

Kjetil
Kjetil
6. april 2013 12:06

Jeg skal også renovere et gulv og leter rundt etter info, jeg har et furugulv som jeg egentlig skulle ønska å olja, men ALLE andre enn deg sier at msn må bruke lakk på gran og furugulv pga at d sprekker opp mye mer enn feks. eik. Jeg sier ikke du har feil, men lurer på hvor du har fått infoen fra? …ikke lyst å gjøre feil!

Torunn
Torunn
28. april 2013 21:13

Hei, har du erfaring med å beise en mørkere interiørbeis over Lady interiørbeis hvit? Vi kunne tenke oss en svakt brungrå, som passer til mørkt grått kjøkken med hvitoljet eik benkeplate og tilsvarende gulv. Hvitmalt tak. Vil fargen bli veldig annerledes når man har panelhvit underlag? Kunne tenkt oss farge tilsvarende Shabby. Takk for råd om du har erfaring:-)

Helene
Helene
18. mai 2013 07:02

Hei!

Vi har et paneltak i stua som tidligere eier har lutet. Jeg kunne tenkt meg et enda lysere tak, men ønsker ikke å male det. Kan vi bruke en panellakk i ekstra hvit, eller er det andre måter å få det lysere på (uten å male)?

Fucoc
Fucoc
25. mai 2013 18:10

En flott artikkel; men hadde ikke vært dumt å rettlese litt her…

Merethe
Merethe
5. juni 2013 22:37

Er det noen (helst noen som har laget denne artikkelen) som vet hvilken farge som er brukt på gulvet på bilde nr 9 fra toppen og ned?? Der hvor det står under bildet «Bruk forlengerskaft og ta 2-3 strøk. Den tørker fort, men vent minimum 4 timer mellom strøkene….»

Jeg skal beise et furugulv mørkt, men sliter med å finne en passende farge. Den som er brukt over her hadde vært super!

Sverre
Sverre
9. juni 2013 10:32

Ser at bilde 6 og bilde 9 er samme gulvet, dersom du holder musepeker på bilde 6, står det at det er beiset med tyrilin interiør beis.
Jeg synes også fargen er spesielt fin og er interessert å vite beis type og fargekode/navn for denne. Alternativet er å fin studere farge kartet til Tyrilin.

Merethe
Merethe
16. juli 2013 16:35
Reply to  Sverre

Jeg har studert fargekartet til tyrilin nøye ja! Har også prøvebeiset med de fleste fargene. Ingen blir i nærheten av den fargen her… «Bark» er nok den nærmeste, men den blir mye mørkere. Ser ut som vi (etter mye prøving) ender med å blande «bark» med litt «lyng». Får da en fin brunfarge med glød i!

Kjersti
Kjersti
28. juli 2013 12:01

Har du et råd om hvordan vi skifter farge på hyttegulvet? For 15 år siden la vi furugulv, og vi husker ikke nøyaktig hvilke produkter vi brukte. Først behandlet vi det mot gulning med Faxe lut eller Tre-Fax. Resten er vi sikre på: Vi oljet det med hvitpigmentert olje, og siden har vi vedlikeholdt med hvitpigmentert såpe. Nå vil vi ha en mørkere farge, helst en gråtone. Hvilke muligheter har vi? Finnes det noen vei utenom å slipe ned hele gulvet?

Maria Sandbu
Maria Sandbu
1. september 2013 23:15

Hei. Vi har et gammelt tregulv fra 1920. Det har litt white wash effekt. Vet ikke om hvordan behandling det har hatt tidligere. Nå skal vi slipe gulvet og ønsker den samme effekten det er nå. Lakker vi det med hvitpigmentering? Hvor mange prosent for å få det lyst? Må vi lute først?
Takk for tips.

Annette
Annette
13. september 2013 23:53

Hei,
Vi har slipt av flere lag med maling, og så vasket gulvet med gulvrens. Jeg lutet kjøkkengulvet og hvitvasket det etterpå og gjorde det samme med gangen, men har ikke rukket å hvitvaske det enda. MEN, gulvet i gangen er betraktelig hvitere etter bare luting enn kjøkkenet? Hva kan grunnen være til det? Jeg leste høyere opp om at luten kanskje da ikke har gått inn i treverket, vil det da hjelpe å hvivaske det eller vil det bare bli liggende over som en hinne da ?

Monica
Monica
23. oktober 2013 07:13

Heisann!
Jeg har et spisebord og en sjenk i eik heltre som er oljet og nå har gulnet veldig. Ønsker å få det lysere og en mer grålig overflate. Vasket med liberon trerens- hvor lenge skal den tørke før treet kan behandles? Synes treverket ikke ble lysere- og da jeg Beiset har med lady interiørbeis Patinagrå ble det for mørkt? Hva anbefaler du? Har kun prøvebeiset! Kan jeg få butikken til å tilføre hvit pigment til beisen jeg allerede har kjøpt?

Hanne
Hanne
23. oktober 2013 15:33

Hei!
Takk for fin informasjon og flott blogg! Vi skal legge bredt furugulv på en sommerhytte og ønsker en gylden glød i gulvet. Jeg tror den hvite beisen som er så populær nå blir for hvit for oss. Har du noe forslag til hvordan vi kan få et naturfarget furugulv til å holde på fargen sin lengst mulig og samtidig gi beskyttelse for bruk?

Petter Hjortdahl
Petter Hjortdahl
17. desember 2013 08:43

Hei ! Har fått en jobbforespørsel fra en kunde, med ref fra din blogg. Du har særdeles liten kunnskap om gulv, sliping, farging etc. Du skriver så mye feil, som igjen slår tilbake på oss som driver med dette. Kjenpeflott med slike blogger, men da må dere bloggere ha nok kunnskap, før dere gir folk råd ! F.eks…hvorfor skal man vaske gulvet med trerens før man sliper, ………..bland inn 20% pigment ( sykt mye), …… bruk 3 stjerners olje/lakk-utrolig dyre produkter, som heller ikke er spesielt gode. Uansett, sett deg mere inn i dette, før du villeder flere lesere:) Ha… Les mer ›

arne
arne
30. desember 2013 10:49

Hei. På et helt nytt furugulv har vi nå vasket/renset, lutet (hvitpigmert) og oljet (naturell). Alt med bruk av tilhørende Trestjerner-produkt og i følge bruksanvisningene. Jevnt over ser resultatet bra ut. Minuset er en del kvister i furugulvet som nå har blitt veldig synlige. Det kan virke som om luten ikke hadde trengt godt nok ned i trevirket i disse kvistene. Etter oljing og polering har dermed hvitfargen fra luten forsvunnet fra disse kvistene, og kvistene fremstår «naturell». Dette blir en markant fargeforskjell fra den hvitfargen gulvet ellers har fått etter lut og olje. Jeg lurer på hva vi kunne… Les mer ›

arne
arne
1. februar 2014 09:36
Reply to  lene

Takk for svar. Etter nærmere vurdering har jeg kommet til at kvistene faktisk gir en flott variasjon i tregulvet.

Else Marit
Else Marit
17. januar 2014 21:24

Hei:-) Vi kjøpte hus med gamle tregulv som vi slipte ned. Etterpå beiset vi to strøk, og lakket tre strøk med halvblank gulvlakk. Resultatet ble vi ikke så fornøyde med. Fargen ble altfor mørk, og vi ønsker nå et lysere gulv. Kunne tenke meg lyse grå eller hvite? Hva bør vi gjøre? Og noen gode tips til farger? På forhånd takk 🙂

Anita Wille
Anita Wille
21. januar 2014 16:48

Hei.
Takk for supre tips!
Endelig er tømmerhytten vår ferdig. Furugulvet du har beiset ser nydelig ut!! Så i
morgen skal jeg beise gulvene med 13 skumring. Lurer bare på om man må etterbehandle med lakk? Kan jeg ikke bruke olje?
Har du tips til en farge jeg kan bruke på tømmerveggene som matcher gulvet?
Takknelig for tips:)

Stine Eklund
Stine Eklund
30. januar 2014 12:34

Hei!

Vet du om man kan bruke f.eks gulvolje farge fjellgrå eller Tyrilin beis, farge 13 skumring på et oljet eikegulv?

Vennlig hilsen Stine Eklund

camilla
camilla
5. februar 2014 20:39

Hei
Vi har nylig lagt nytt furugulv på kjøkkenet og malt det grått med oljemaling. Men opplever at det blir fort skittent/flekkete. Tenker at jeg må behandle det igjen. Tips?

Eivor Jahren Kjus
Eivor Jahren Kjus
8. mars 2014 11:53

Hei; veldig flott nettsted 🙂

Vi har kjøpt oss helt ny hytte med lysnede tømmervegger/tak og gulv/dører/lister i en varm eikefarge. Vinduer er hvite, kjøkken-/baderoms innredning er i sort antikk. Synes eikefargen er litt vanskelig, siden jeg blant annet ønsker møbler i drivved som jo er mer grått. Er redd det blir for kostbart å male alle gulv/dører/lister på nytt. Har du tips til hvilke farger/materialer som vil passe sammen med eksisterende eikefarge? Vil det hjelpe å f.eks male dører og lister i hvitt? Hvilken farge burde vi ev. velge hvis vi maler gulvene om igjen?

Maria
Maria
3. april 2014 23:28

Hei. Etter mye googling virker det som jeg endelig har funnet en som har god peiling på beis og sånn. Jeg har nettopp slipt bordplaten på mitt gamle bord som var malt flere strøk gjennom tidene, tror treverket er furu. Jeg beiset det så i en mellommørk gråbrun farge fra Jotun, men resultatet ble en ganske mørk valnøttfarge. Sannsynligvis for oransje farge på treet i utgangspunktet. Krise. jeg vil ha det kaldt og lysere. Mer en lys drivved-aktig farge. Noen tips til hva jeg kan gjøre, uten å måtte slipe det enda en gang? Takker for all hjelp jeg kan… Les mer ›

Nina Huse
Nina Huse
8. april 2014 13:10

Hei.
Veldig inspirerende side:-)
Har du noen forslag til meg hva vi bør velge til behandling av nytt furugulv?
Har IKEA grått kjøkken,ønsker en litt rustikk stil. Litt matt gulv med en hvit/gråtone eller så er jeg åpen for andre forslag.
Vi har beiset snart hele hytta både innvendig og utvendig,så ønsker minst mulig jobb med gulvet. Lurer også på forslag til veggen i stua,har tømmerpanel og det er åpen stue/kjøkkenløsning. Har vurdert kalkhvit under fra tyrilin og patinagrå over.
På forhånd takk for svar:-)

Mvh Nina Huse

Kari-Anne
Kari-Anne
17. april 2014 22:12

Hei
Takk for nyttige tips! Er i gang med å pusse opp hytta. Har valgt hvitoljet trestjerners på de nye furugulvene etter å ha lest innlegg her. Er veldig fornøyd med resultatet. Det jeg lurer på er vasking av gulvet. Ikke redd for at det er krevende og tar tid, men hvordan får jeg feks bort svarte striper, skygger eller annet skitt jeg regner med kommer?

Kari-Anne

Lisa
Lisa
24. april 2014 20:44

Hei! Vi har tidligere oljet kjøkkengulvet i hvitpigmentert olje, men dette har ikke holdt seg pent, og jeg skjønner at dette ikke er egnet behandling for et kjøkkengulv. Tror du det vil bli bedre om vi renser det godt, oljer og lakkerer det, eller er det for sent? Må det slipes på nytt? Kan jeg evt male det, eller må det slipes da og? Vi skal nå slipe gulvet i stua og jeg er veldig i tvil om hva vi skal gjøre. Jeg liker hvordan oljene gulv føles og ser ut, men synes det krever for mye vedlikehold og er… Les mer ›

Line
Line
28. april 2014 15:37

Hei! Flott blogg som jeg blir inspirert av!:) Finner masse nyttige tips til hvordan vi kan pusse opp gulvet vårt hjemme. Skal slipe ned det gamle furugulvet vårt og freshe det opp på nytt. Ser det er lurt å bruke trerens før sliping, noe vi har tenkt å bruke. Er usikker på fargevalg på gulvet. Har fått med noen prøver fra forhandler, og ser at type gråaktig blir litt vår stil. Har hvite vegger og hvitt tak i stue, kjøkken og korridor. Fargen shabby ser veldig fin ut, men har en tendens til litt blåfarge, som for meg gjør den… Les mer ›

Camilla
Camilla
18. mai 2014 21:18

Hei! Vi skal legge ubehandlede furugulv på kjøkken og stue, og har tenkt å behandle de med lut og hvit hardvoksolje. Ønsker i utgangspunket et »hvitvasket» utseende. Jeg lurer på om det er mulig å benytte hvit gulvsåpe oppå hardvoksen?

Rune Pedersen
Rune Pedersen
21. mai 2014 21:32

Hei!
Og takk for fin blogg 🙂
Trenger tips i forbindelse med et eldgammelt tregulv som har dukket opp i huset vårt. Gulvbordene kan være 250-300 år gamle, og befinner seg på det som skal bli kjøkken.
Gulvbordene er veldig lyse, nesten gråhvite, og dette har vi lyst til å beholde. Har du noen tips for å beholde så mye som mulig av det originale utseendet, og likevel ha et nogenlunde funksjonelt kjøkkengulv?

Mvh
Rune

Janne
Janne
21. mai 2014 22:18

Hei, har hentet masse inspirasjon her. Har en hytte fra 1980′ og har strippet stua og kjøkken innvendig ( det er et rom) vi har slipt ned en staves furugulv, først oljet vi med hvit olje, så et strøk med fjellgrå, nå skal vi lakke med gulvmatt lakk. Panelet er gammelt, så vi går for maling etter å ha testet interiørbeis og panellakk ( tanke). Det ble veldig skjoldete. Lurer på en greige farge, kalk fra jotun. Hva tror du vil passe med gulvet? Vi lurte litt på svart kjøkken, mulig det nye grå fra IKEA, eller hvit profilert. Valgets… Les mer ›

Olaf
Olaf
22. mai 2014 14:10

Hei,
Det står mye flott her om olje og lakk, men hvordan er det å male og vedlikeholde furugulv. Tenker på vask og eventuelt levetid før det må behandles på nytt. Vil det ellers tåle gulvvarme, bør det skrues eller limes. Og helt til sist. Hvordan er gran i forhold til furu?

Tale
Tale
26. mai 2014 15:10

Hei,
Vi har et ubehandlet furugulv som nå trenger behandling. Under gulvet er det fjell og ofte fuktig, så vi vil ikke male eller lakke fordi vi er redd for at det blir for tett. Kan lut og olje være en løsning? Det er ganske stor slitasje på gulvet.

Siv Granum
Siv Granum
14. juli 2014 19:42

Vi har oljet ett furugolv for 5 år med en brun farge fra 3 Stjernesolje. Nå ønsker vi ett lyst golv. Hvordan er det å slipe av den mørke fargen , har den trekt seg langt ned i treverket? Er det mulig å vaske av ojen/fargen slik at den blir lysere?

Helle
Helle
20. juli 2014 23:42

Hei, vi pusser opp et hus fra 1900 tallet. Skal i gang å slipe gulvene i stuer og kjøkken. Der er smale granplank som nå er malte. Slipefirmaet anbefaler 3 strøk med hvitpigmentert lakk( matt eller blank). Jeg lurer litt på om hva som vanligvis ble brukt på 1900 tallet, om det er noen andre tips du ville gjort med gulvene? Feks luting? Og så matt klar lakk.

Solveig
Solveig
24. juli 2014 22:50

Hei! Har beisa kjøkkeninnredningen med Tyrilin skigard. Resultatet blei veldig bra, men då eg skulle lakke det med trestjerners gulvlakk (vannbasert) etterpå, skjedde det noe rart. For det fyrste blei fargen mykje lysere og noen plassar forsvant på ein måte beisen slik at det blei lyse flekkar og veldig skjoldete. Usikker på treverket, men det var behandla med lut. Det blei vaska med salmiakk og pussa. Skjedde ingen reaksjonar mellom luten og beisen, men var tydelegvis ein reaksjon mellom luten og lakken. Er det ein annen måte eg kan etterbehandle det på? Er eit ganske stort kjøkken, så ønsker ikkje… Les mer ›

Maria Angel Joachimsen
Maria Angel Joachimsen
27. juli 2014 19:41

Hei! Det er søndags kveld og jeg holder på å behandle gulvet med Lady interiørbeis som jeg har blandet i 3 stjerner matt gulvlakk. Nå er jeg imidlertid gått tom for beis, og vil gjerne ha et strøk til på gulvet for å få litt mer farge. Jeg har 3 stjerner gulvmaling i samme fargekode som beisen. Kan jeg blande gulvmalingen i lakken på det siste strøket? Takknemlig for raskt svar…
Mvh Maria

Marita
Marita
20. august 2014 20:17

Hei
Har furugulv på stua, som er oljet med naturell olje for mange år siden. kan jeg da olje det på nytt med hvit olje? Eller må jeg slipe? Skal man ikke uansett olje det med jevne mellomrom?
På forhånd takk for svar 🙂


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
154
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x