Oppussing av ovn og pipe

Oppusset hall og trapp som inkluderer pipe og ovn. Smarte tips! 🙂


Hellu, GODT NYTTÅR! 2020, jeg synes ikke det er lenge siden vi feiret år 2000..shit..
Håper dere har hatt en nydelig jule og -nyttårsfeirng. Det har jeg. Spist mye god mat og hatt et slaraffenliv uten sidestykke..aiai
Rett før jul, var faktisk ikke ferdig før lillejulaften, tok jeg en runde på hallen vår som inkluderer både ovn og pipe. Ovnen er 16 år, og ikke gjort mye med..så det trengtes virkelig!

pusse-opp-gammel-ovn-happyhomes
Sjekk her da, denne trengte virkelig god pleie
oppussing-av-ovn-happyhomes
Istedet for olje eller lakk, brukte jeg denne grafittikremen. Det er et rent naturprodukt bestående av oppmalt grafitt blandet med voks. Gir en rustikk, antikk overflate.
pusse-opp_ovn-happyhomes-
Jeg tok en liten pensel, klipte av halve busten, slik at den blir litt stivere. Så smurte jeg bare på. Veldig enkelt var det!
pusse-opp-ovn-happyhomes
Jeg ventet en time, så tørket eller polerte jeg over med en mikrofiberklut.
oppussing-gammel-ovn-happyhomes-grafittikrem
Tadaa, ble ganske bra synes jeg. Som ny! Litt røyk første gang vi fyret, men bare litt! Anbefales!
pusse-opp-gammel-ovn_happyhomes
Pssst..se den pipa her.. Vi hadde flis på, som vi tok av. Da dro det med seg puss, ble veldig ujevn. Istedet for å sparkle, og etterpå flise fikk vi den lokale blikkenslageren til å lage en form til pipa, som jeg spraylakkerte med akrylbasert billakk. Jeg ville ha den slitesterk og litt shiny og i den rette fargen..derfor billakk. Blekkformen er løs og skjært ut hull til pipeluka, som jeg penslet lakk på.
oppusset-gang-happyhomes
Lakken heter Upol. Farge chryslr jus. Leverandør er Surface Solution i Trondheim. Fås kjøpt hos Happy Homes butikkene. (bestilling) Veggene og trappen er malt. Grønnfargene fremstår på bildet kaldere enn i virkeligheten. Det er 90 prosent gult i dem så de er varme. Her ser dere en liten flik av tapeten i trappen som jeg bare ELSKER 🙂
oppusset-trapp-medtPET-OG-MALING-HAPPYHOMES
Trappehullet har jeg tapetsert med dette nydelige blomsterhavet. Metropolitan Stories fra Storeys. Her fremstår grønnfargen ganske riktig.
oppusset-hall-lene-happyhomes
Veggfargen er S4010-G90Y, fremstår kaldere enn virkeligheten på bildet. Trappefargen er S8010-G90Y. De to er ton-i-ton farger, kun forskjell på det sorte. Dette gulvet hadde jeg egentlig så lyst til å gjøre noe med, men så tenkte jeg at nei, det er bare å bygge rundt det, og det funket fint!

God helg, folks 🙂

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x