Ny terrasse- steg for steg


Heia, nå er det blitt terrassetid i store deler av Norge. I år vil mange tilbringe ferien hjemme, og da er det herlig å ha en flott terrasse som er fin å se på, og god å gå på.

terrasse-butinox-happyhomes
Farge 1017 Sommertid fra Butinox

For at terrassegulvet skal bli flott må det til en god rengjøring og olje eller beis etterpå. Her er oppskriften med tips og råd slik at du blir tryggere på å gjennomføringen. Se filmen eller les nedefor

slipe-terrassen-happyhomes
SLIPEPAPIR: Med borrelås på slipebrettet er det lett å feste og ta av slipepapiret.  (Chera Westman/ifi.no)

1. Vask og slip treverket

Alt malearbeid starter med rengjøring av underlaget. Det gjelder også utendørs, og også med helt nye terrassebord.
Vask med et rengjøringsmiddel som er beregnet for å fjerne vinterens skitt og smuss fra terrassen. Deretter sliper du vekk fiberreisning, eventuelle fliser og døde fibre, slik at beisen får et jevnt og fast underlag å hefte på, og du kan gå barbeint uten å få fliser i føttene.

Sett slipepapir på et slipebrett og monter dette på et forlengerskaft, og slip lett over

beise-terrassen-happyhomes
FEI VEKK STØV: Bruk en myk kost, støvsugeren eller en mikrofiberklut til å fjerne alt slipestøv før du påfører beisen. 
(Chera Westman/ifi.no)

2. Fjern støv

Fei vekk slipestøvet med en kost. Bruk en kost med myk bust slik at du ikke riper opp treverket, eller bruk støvsugeren. En oppussingsklut laget av mikrofiber kan også brukes.
Har du vært uheldig og ikke fått vekk alle fliser, kjenner du det godt når du tørker av med kluten

3. Dekk til

Før du åpner spannet med beisen du skal bruke, er det en god idé å dekke til steder du ikke skal ha beis på. Sett maskeringstape nederst på veggen langs terrassen. Hvis det ikke blåser, kan du også beskytte veggen med EasyCover, som er en elektrostatisk dekkeplast med tape langs kanten.
Sett spannet og et malekar for terrasse på et lite stykke malefilt, så unngår du å få skjolder i overflaten hvis du søler når du heller opp beisen. Et godt tips!- Jordan Superbrett er et nytt malekar som rommer et helt trelitersspann med beis og er lett å flytte på uten å søle, også når den er fylt opp. 

beise terrassen-happyhomes
EASYPAD: Påfør beisen med en pad for et raskt og godt resultat. Paden legger på terrassebeis og olje jevnt uten å sprute.  (foto:Bjørg Owren/ifi.no)
beise-terrassen-happyhomes
LANGPENSEL: Med en terrassepensel med langt skaft slipper du å bøye deg så mye. Penselen er god å bruke der paden ikke kommer til, og til påføring i sprekker mellom bordene. (foto:Bjørg Owren/ifi.no)

4. Påfør beisen

Begynn beisingen innerst mot veggen eller i et hjørne, og påfør beis med en pensel langs alle kanter og i hjørner der du ikke kommer til med et større verktøy. Bruk gjerne en pensel med langt skaft, så slipper du å bøye deg. 

Ha paden på et forlamgerskaft. Dypp den i beisen og arbeid beisen inn i den før du begynner.  

NB! Ikke dypp for langt, kun de rosaspraglete fibrene skal være gjennomfuktet med beis.

Er det sprekker mellom bordene i terrassen, lønner deg seg å gå over disse med en pensel før du bruker EasyPad´en. Husk også å påføre beis på endeved og kuttflater der vann kan trekke inn

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x