Mååå jeg vaske huset utvendig? Hvorfor det?


HALLAIS:))…( pst.. dette innlegget inneholder en konkurranse wee:))

Det våres i lufta om dagen. Humøret stiger sammen med at snøen smelter, solen skinner på bare bakker, krokusen dukker forsiktig opp og fuglekvitteret synger i ørene våre. Noe så herlig:DJuuhuuu

Vaske hus utvendig

Samtidig begynner vi å se rundt oss hva som egentlig må gjøres rundt hus og hytte. Når solen står på husveggen tenker nok mange Oooi møkkete.. Og en falmet farge… ooooo En vinter drar så mangt med seg.. Drar vi fingeren langs husveggen, blir vi svart..jaja…skal vi gjøre noe med det da..? Mange tenker neeeeei,,,,,,, orker ikke det…Vi titter bort på vinduene våre. Oooooi møkkete de også! Ohoii!! Gidder vi vaske de da..? Åjahahaha!! Det gjør vi ja, selsagt! De har vi t.o.m kanskje vasket en eller to ganger på de mildeste vinterdagene. Men husveggen da?, den står der. Da har den kanskje dobbelt eller tredobbelt eller Tidobbelt så mye møkk på seg.  Mange, faktisk 1 av 4 av oss har ALDRI vasket huset utvendig. Er du en av de?? Synes du jeg er ekkel nå?..:o

Vaske hus utvendigLurer du på HVORFOR du må vaske huset utvendig?

Hvorfor vasker vi huset innvendig da? Jo, for å unngå bakterier,- hvorfor det? Jo, fordi vi ikke vil bli syke. Hva tror du sitter på husveggen? Det er ikke bare støv, det er soppsporer, som forplanter seg. Blir de sittenede lenge nok, blir det råte av det. Vi blir ikke syke, men treverket blir det.

Hvorfor vaske hus utvendigDet er i værste fall etter noen år, hvor du ikke har tatt affære. Etter et år har allerede den nydelige fargen du brukte tid på å plukke ut, og mange arbeidstimer for å få på huset begynt å bli grumsete. Mye pollen der du bor? Ja, da er fargen også gulere. Lekkert? (for ikke å snakke om hva disse pollenkornene gjør med treverket..sss..)

Vaske hus utvendigDet minst viktige er jo EGENTLIG hvordan huset ser ut, at fargen blir stygg. Det som er viktig er holdbarheten på treverket og på produktet du brukte mange tusen kroner på å kjøpe, og ikke minst all tiden du brukte for å få den på, kan bli flere år forkortet. Møkka blir ikke borte av seg selv, det blir bare lag på lag for hvert år. Sammen med fukt suger det seg inn i treverket, formerer seg, heften blir dårlig, og avflassing er et faktum. Alt dette har selfølgelig mye å gjøre med hva slags og hvor godt du gjorde grunnarbeidet, og påføring av beis/malingen.

Vaske huset utvendig

SÅ NÅR DU SKAL MALE/BEISE HUS, GÅ Å SPØR EN FAGMANN OM FRAMGANGSMÅTE OG PÅFØRING.  I Vakre Hjem butikkene står det folk med lang fartstid i bransjen som også blir kurset om nyheter og nye teknikker årlig. Det hjelper lite å dra på et billig varehus å spare en hundrelapp eller to pr spann, hvis du må male om igjen 3-4 år etter! Når du kan male igjen om 12 år egentlig! Vanskelig regnestykke? Neeei;)

Male us utvendigResultat og påføring gjelder også i aller høyeste grad kunnskap om verktøy. Penslene har forskjellig typer bust og oppbygning på den. Og det er viktig at den tilpasses produktet du skal bruke, som igjen er alfa og omega for resultet.

Vaske hus utvendigEn billig pensel legger f.eks igjen mye mindre maling igjen på veggen enn en kvalitets pensel ( hvor langt du kan dra maling ut av penselen med like tjukt lag), den lager striper i filmen, og veldig mye av den malingen du dypper den i, drypper bort. Armen din og bakken får fin farge istedet;) Dvs du kjøper den dyreste, beste malingen, men verktøy spanderer du bare noen kroner på,- da drypper faktisk mange penger i maling bort! Jordan har testet dette, og så mye som 3 liter pr 10 liter drypper bort! Kanskje en liten tankevekker for mange.. –det var en liten viktig avstikker fra vaskingen, men det jeg vil si er:

Så vask huset ditt hvert år med husvask. Da fjerner du grobunn for sopp, og fargen og glansen blir som ny igjen.:)

Og skal du male/beise, vask med kraftvask først i tillegg til børsting og skraping.

Å VASKE HUSET ER INGEN STOR JOBB, tro meg, jeg skal vise dere det i neste innlegg:)

Vaske hus er lettHvis jeg har klart å overbevise minst EN av dere som hadde bestemt seg for å droppe vasken i år om å gjøre det, blir jeg kjempeglad, suuuuuerglad!:)og tiden med dette innlegget var verdt det.  Legg igjen en kommentar om det, så jeg smiler jeg fra øre til øre, jeg lover!:D

Alle som legger igjen en kommentar, og i tillegg sender meg et før og -etterbilde, er med i trekningen av et gavekort fra Vakre Hjem på verdi av hele 2500,-kroner!! Det gavekortet kan brukes til hva du vil i Vakre Hjem butikker over hele landet. (vinner med bilder blir annonsert) Trekning foretar jeg tirsdag 29.mai.

Nå har jeg vært litt streng altså..oooiiii  Men det er SÅ viktig. Og bare så dere vet det.. hehe jeg er en av dere. Vasket i fjor, og så virkelig forskjell. Ser treverket sliter flere plasser pga min sløvhet, og holdbareten på vårt relativt nye treverk er svekket. Fy Skam!!!Grrr huff

Dere som skal vaske, følg med i neste innlegg. Da får dere framgangsmåte, og det er mye enklere, kjappere og greiere enn du tror;) Lik oss på Facebook, da får du enkelt beskjed når det innlegget er ute.

Ha en strålende fin vårdag:)))

 

5 1 vote
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
15 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Anita
Anita
18. april 2012 10:30

Tror mange tenker at det er ikke så farlig. Vi og gjorde det før. Men ikke nå lenger. Her vaskes huset en gang i året etter at vi malte det for 2 år siden.

Flott side med masse bra info.

Anita

Skei Fargehandel
Skei Fargehandel
18. april 2012 14:40

Husvasken må bli en selvfølge etter å ha lest dette.
Kjempebra innlegg, så informativt og humoristisk 🙂
Ha en riktig god-vår-vask!

Gunn Marit

Berit Bolland
Berit Bolland
19. april 2012 11:42

Ser frem til å få beskrevet fremgangsmåten, for jeg har siden snøen forsvant planlagt å vaske huset utvendig 🙂

Berit Bolland
Berit Bolland
19. april 2012 11:45

Ser frem til å få beskrevet fremgangsmåten. Jeg har siden snøen forsvant tenkt å ta en husvask utvendig. Det trengs; grå skitt på rød vegg vises veeldig godt.

sol ;)
sol ;)
20. april 2012 17:19

Kjempebra skrevet 😉
Mange synder nok … bare maler skiten inn i malingen….og tenker… skitt au !!
Men det lønner seg ikke….Tenk å måtte stå i en stige å skrape flasset maling, mens den kloke naboen som hørte på de vakre damene på Vakre Hjem Melhus drar på ferie, drar på stranda UGH !!……Bytte av panel da…..Klær istedenfor……Veggen er der jo, om vi steller fint med den….Så hør på damene, og den kloke naboen som hørte på…… 😉 Lykke til med vasken !!

elisabeth rosseland
elisabeth rosseland
25. april 2012 08:20

Jeg begynte i går med husvask. Huset mitt er 5-6m høyt, funkis og det er litt av en jobb. Men for et resultat. I år er det spesielt mye svarte prikker. Har ikke vasket huset siden 2004 da jeg malte det. Skal prøve å ta før og etter bilder.
Takk for inspirasjon.
Men hvor blir veiledning til husvask av…..

Inger Johanne Kjøl
Inger Johanne Kjøl
21. april 2016 21:59

Flott innlegg om det å vaske huset- Jeg vasker huset utvendig hvert år før jeg beiser / lakker. Jeg støtter 100% viktigheten av å vaske huset utvendig. Opplever at svartsoppen blir mindre fremtredende enn før jeg vasket huset utvendig. Og så er det jo veldig fint å male når huset er rent 🙂

click to read
click to read
3. juni 2018 02:45

940090 837392You created some decent points there. I looked over the internet for your problem and discovered a lot of people will go along with together along with your internet site. 364941

كلية التربية
كلية التربية
4. juni 2018 23:41

139556 713809Properly written articles like yours renews my faith in todays writers. Youve written information I can finally agree on and use. Thank you for sharing. 488944


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x