Slik vasker du utvendig hus!


Juuhuu:))

Vaske hus er lettHer kommer framgangsmåte når du skal vaske. Som jeg håper flere skal gjøre etter at jeg forklarte hvorfor i forrige innlegg her.  Det som sagt ingen stor sak, og er man to som her, blir det lekende lett:D Det tar ca to timer å vaske en enebolig. TO TIMER folkens! Ohoii det har vi alle tid til å invistere. Og den unnskyldningen med at det er sol idag, jeg vil bare sitte i sola å koose meg, den går ikke. For du skal vaske når det er grått, og helst regn. Vasker du når det er sol (det er absolutt ikke å anbefale) da blir jobben større og mer tidkrevende for da må du pøse på med vann hele tiden.

Vaske huset utvendig på 2 timer

Japp, kom igjen, 2 timer! Ingen sak!;)

Sånn gjør du: Jeg forklarer både for vedlikeholdsvask og vask før maling. Hvis du skal beise/male, så vasker du FØR du skraper/børster.

1. Spyl/dynk husveggen med vann. Bruk hageslangen der du kommer til med den, eller lavtrykksprøyte/pompekanne. Bruk av høytrykkspyler anbefales IKKE. Trykket blir for høyt til treverket, det sprenges opp og kan skades. Hvis du alikevel gjør det, hold nødvendig avstand. 70 bar- 70 cm fra veggen. Viktig- Spyl også vinduene.

Vske hus utvendig

 Husvask brukes ved vedlikeholdsvask. Kraftvask brukes ved vask før maling/beising. Vaske hus utvendig2. Bland vann og såpe på lavtrykksprøyte/pumpekanne (følg blandingsforhold på etikett) Sprøyt på veggen NEDENFRA OG OPP. Det er spesielt viktig ved bruk av kraftvask som inneholder mye lut (skitten vil renne nedover veggen å skape skjolder)

Vaske hus utvendig

3.La såpen virke på veggen i 5-10 min. Veggen skal hele tiden være våt( defor genialt i regnvær) Nå lønner det seg å være ekstra flink å bruke en vaskebørste på forlengerskaft å skrubbe veggborene. Det er veldig viktig å skrubbe hvis du skal male/beise. Og det er ikke vanskelig eller en kjempejobb. Dra kosten langs/nedover bordene en gang.

Vaske hus utvendig4. Spyl såpen bort!

Vasker du med kraftvask-bruke vernebriller og hansker

Se video av vask av hus her

Da er det bare å sette igang, folkens!:)

HUSK KONKURRANSEN. Send meg før og etterbilde, og du har stor sjangs til å vinne fritt utvalgte produkter fra din Vakre Hjem butikk til verdi av 2500,-kr!! Weeeeeee

Lykke til:)))

 

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
23 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Geir Borkvik
Geir Borkvik
24. april 2012 12:31

Vi malte to strøk utvendig sent i fjor høst, og planlegger tredje strøk nå like etter påske. Bør vi likevel vaske (og vente på tørking)?

elisabeth rosseland
elisabeth rosseland
26. april 2012 18:57

Hallo Lene. Takk for oppmuntring. Jeg jobber på, dette er en konkurranse med seg selv en blir gira. Naboene kommer og lurer på hav jeg driver på med. Og det er å vaske hus. Etter jobben kl. 4, henger jeg på veggen. God trening for armer, ineg grevinnearmer her, takk. Huset blir vakkert. Har sendt deg bilder.
Klem f Elisabeth.
Jeg får til, jeg en husvasker:)

elisabeth
elisabeth
27. april 2012 17:01

Nå er tre vegger tatt :). Blir skikkelig gåen i håndleddene.
Det tar på å skrubbe så høyt oppe.
Så langt i arbeidet syns jeg kanskje den siste veggen er den beste. Standarden er høynet siden første vegg!! Lurer nesten på om jeg må ta første vegg om igjen?!
Egentlig hadde jeg ikke tenkt å male huset, bare vaske.
Malingen ser fin ut, men det mattes ned ved vasken. Bruker husvask, ikke kraftvask.
Elisabeth

Håvard
Håvard
20. juni 2016 16:46
Reply to  lene

Hei Lene. Det er første gangen jeg ser noen ikke anbefaler å bearbeide veggen når man vasker. Mener du året etter at man har malt så holder det å sprute på såpe? Jeg leser nå på nettet og alle skriver at selv ved årlig vask med husvask som såpe så skal man bruke kost. Er det litt overdrevent?

elisabeth
elisabeth
30. april 2012 19:03

Huset er vasket:). Det er blitt råflott! Tok siste vegg i dag og klippet plenen! 🙂
Hadde nok ikke gjort det hvis jeg ikke tilfeldig slo opp på bloggen din og ble overtalt av en begeistret tone. Har tenkt på det hvert år, men aldri gjort det. Takk for hjelpen.

elisabeth
elisabeth
27. mai 2012 20:36
Reply to  lene

Nå skal du høre. Jeg begynte å male plankene jeg har fornyet på huset mitt og d blir STOR forkjell på maling nå og den som er etter vasken. Den er lysere og mattere. Den nye er gulere, blankere og på en måte kraftigere. Bør jeg rett og slett male huset??? Det ble rett og slett for stor kontrast. Malte i 2004, altså 8 år siden. Hva tror du…… takk for svar. Vh Elisabeth

tom roger berg
tom roger berg
27. mars 2014 21:05
Reply to  lene

Ikke bruk buttinox futura. Har veldig lav glans. Garantien er ikke verdt papiret den er skrevet på i likhet med, beckers, nordsjø mf.

vidar
vidar
10. juni 2013 16:06

Hei!

Husets yttervegger ble vasket og skrapt tidlig i mai. Nå skal det males – MÅ det vaskes igjen? Hvor lenge bør vi eventuelt vente med malingen etter vask nå som det er så varmt i været…? Det er flere bygninger med mange meter opp til taket så vil helst slippe å vaske igjen… :/

Renate
Renate
9. juli 2013 22:30

Hei,
Skal beise terrassen, men må vaske den først, og lurer på om jeg kan bruke vanlig såpe som ajax for eksempel, eller om jeg må kjøpe inn spesiell såpe. Må også vaske et malt gelender som er skittent og full av grønske. Må det spesiell såpe til da eller går det greit med slik såpe en bruker inne?
Renate

www.vinduspuss.as
www.vinduspuss.as
1. desember 2014 17:32

Gode råd ang fasadevask
Når vi vasker trefasader, bruker vi ofte grønnsåpe. Det Gjør at fasaden får en glans som får bygget til å stråle. Grunnen er at grønnsåpe inneholder olje. Spesielt effektivt på hus med farger
Hilsen proffe fasadevaskere

Camilla
Camilla
1. juni 2022 19:48
Reply to  lene

Oj,-vi som har bedt om tilbud fra akkurat dette firma. Da blir d ikke dem!!?

Ridderpiken
Ridderpiken
21. januar 2015 21:56

Ikke nødvendig med dyre husvaskprodukter;) Jeg bruker haveslangen og fukter først veggen, både tre og mur. Så sprayer jeg på med fortynnet zalo (plastflasker med dyser fåes over alt) forhold 1:10 zalo-vann for ekstra møkk og støv. Jeg lar det stå noen timer, eller natten over hvis jeg starter når aftenrøden er som vakrest en sommerdag;) Sommernattens dugg er en finfin venn i så måte. Etterpå bruker jeg børste med naturbust, og sammen med haveslangen spyler jeg veggen ren. Jeg greier det fint alene, men mer morsomt når man er to siden haveslanger er finfint leketøy for alle ikledd shorts… Les mer ›

Afzal Ahmed
Afzal Ahmed
24. mai 2015 23:28

Hei,
Jeg har et uthus med sliten kledning.
Har vasket med husvask høytrykk vasker gamle maling er blitt avflasset delvis
Lurer på om det er mulig å unngå bytte av kledning siden det er et uthus.
Med ønsker gjerne å ha det pent og 100%.
Har du noen tips til meg?
På forhånd takk

trackback
vaske - baderomstilbehor.com
8. januar 2016 00:59

[…] Slik vasker du utvendig hus! | Vakre Hjem BloggJuuhuu:)) Her kommer framgangsmåte når du skal vaske. Som jeg håper flere skal gjøre etter at jeg forklarte hvorfor i forrige innlegg her. Det som sagt ingen stor …besøk nettsiden […]

Pål Bjelland
Pål Bjelland
2. april 2016 13:37

Skal male huset i sommerferien(juli). Lurte på å vaske huset nå.
Hvor lenge kan huset stå før man må male; er det greit at det står i 4 mnd?
Pål


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x