Olje tregulvet ditt?

Trestjerners gulvolje gir et flott gulv. Les hvorfor og hvordan du gjør det


 

Heeellluuuu:))

Nå er vi godt inni januar, jula er ute av hus for de fleste, og noen tenker fornyelse, noe nytt, noe frisk, nye impulser? Friske opp det gamle furugulvet kanskje..eller eikeparketten..kanskje legge nytt gulv,- nytt furugulv. Ååå det er fint, ekte treverk som du kan olje i en fin farge.

huø

Nyyyydelig oljet gulv

Med olje får gulvet en helt spesiell lød som bare olje kan gi. Den trenger godt inn i treverket og fremhever trestrukuren. Derfor ser det helt ekte ut, det er lunt, godt å gå på og olje gir altså en aldeles nydelig finish.

guø

Lunt og godt gulv

I motsetning til beis som må etterbehandles, trenger ikke et oljet gulv det. Det må imidlertid vedlikeholdes litt. Det er lurt å gi det en oljepleie i ny og ne, og olje gulvet på nytt etter noen år. Dette kommer selfølgelig mye ann på slitasjen på det. Er du flink og tar jobben med å olje over det jevnlig, blir det mer og mer slitesterkt og pent for hver gang, og du har et meget holdbart gulv i mange mange år.

hu

Farge kastanje

Foruten det utrolig pene silkemyke utseende et oljet gulv har, er det en fordel at du kan reparere skaden hvis/når den skulle skje

  •  En dump i treverket kan enkelt repereres ved å legge over en fuktig klut for så å stryke over med et strykejern.
  • En ripe kan pusses over med fint sandpapir og oljes på nytt
Trestjerner_gulvolje_132x150

Trestjerners gulvolje fra Scanox.

Trestjerners gulvolje fra Scanox kan brekkes i hele 19 forskjellige nyanser. Butikkene har fargeprøver vist både på eik og furu. Fargene arter deg forskjellig utfra treverkets utgangspunkt. Ta alltid hensyn til dette ved fargevalg. Du får selfølgelig god hjelp av Vakre Hjemmere;)

Har du et lakkert gulv, må lakken slipes av først.

Her er framgangsmåte:

gh

Vask gulvet godt først, også når det er helt nytt, med trestjerners gulvrens.

Olje gulv 2

Påfør oljen med pensel mot listene i bordets lengderetning først.

Olje gulv 3

Bruk så rull. Påfør olje på 4-5 bord om gangen.

Olje gulv 4

Bruk så en gumminal og trekk av oljen i bordets lengderetning. Overskyddende olje overføres til neste felt.

Olje gulv 5

Tørk over flaten med en lofri klut til gulvet er tørt. Etter 12 timer etterpoleres gulvet med en liten mengde olje

Se video av framgangsmåten her

  • Hvis du liker oljens utseende, men ikke ser for deg at du kommer til å vedlikeholde det,- SÅ kan du lakke det med Trestjerners gulvmatt lakk. Med den ser gulvet fortsatt oljet ut, du ser ingen lakkhinne.;)Ta 3 strøk, minst 4 timer imellom strøkene. 
bh

Helmatt lakk, gjør susen men synes ikke!

 

Les også her Furugulv, hva gjør jeg??

Tilslutt et tips fra meg til deg som har furugulv og som ønsker et så hvitt gulv som mulig, men som ikke er heldekkende malt. – litt jobb, men det blir kjeeeeeempefint og holdbart- Vask det først med trestjerners rens. Ha på trestjerners gulvlut, 1-2 strøk. Denne vil nøytralisere garesyren i treverket. Så oljer du det som ovenfor med trestjerners gulvolje- Hvit. Den vil gjøre det vakkert og også tilføre mere hvitpigment. Så lakker du det med trestjerners gulvmatt (det må du ikke, som beskrevet ovenfor)

 Lykke til, og bare spør hvis du lurer på noe:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
12 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Anbjørg
Anbjørg
17. januar 2013 08:15

Her var det mange fine tips – nå fikk jeg litt inspirasjon! Takk:) Vi har nettopp kjøpt nytt hus hvor hele første etasje har lyst, oljet furugulv. (så vidt jeg kan se.. ) Dette er ikke særlig pent vedlikeholdt. Vi vurderte å slipe det, men etter tips forsøker vi først med trestjerners trerens. For å få bort alt – må det skrubbes med børste. Dette blir bra trening framover – men hvor bra er det for gulvet? Bør det pusses før vi oljer det på nytt? Også kjøkkenet har slikt gulv, og jeg lurer på om olje holder bra mot… Les mer ›

nina
nina
9. august 2013 09:41

Hei, takk for veldig mange nyttige tips. Hvis jeg vasker, luter og hvitoljer mitt nye ubehandlede furugulv, kan jeg da avslutte med hardvoksolje (evt. som inneholder hvitpigment) i stedenfor gulvmatt lakk? Kan du evt. si noe om fordeler og ulemper med lakk vs. hardvoksolje? På forhånd takk! Med vennlig hilsen, Nina

G&G
G&G
21. august 2014 07:43

Heisann ! Ser det er en stund siden innlegg ble publisert, men er nå midt i prosessen oljing av nytt furugulv. Falt veldig for gulvet med tøfler på -aner du fargen her?

Arnar
Arnar
26. juli 2015 23:39

Hei! Vi har pusset og oljet(hvit) furugulvet vårt og det blei utrolig fint. Noen plasser ser vi at oljen har trekt litt ujevnt nedi og det er lysere flekker her og der (burde nok ha vasket bedre først) vet du/dere om fargen vil jevnes med tiden/flere lag? 🙂

Andrine
Andrine
24. september 2015 15:28

Hvilken farge er det på oljen på bilde med tøflene?

eirin
eirin
14. mars 2016 11:31

Skulle også gjerne ha vist hvilken gråfarge som er brukt på det lysegråe gulvet (med tøflene). Nydelig.

Dagfrid
Dagfrid
21. mars 2016 14:17

Hei,

Vi har heilt nytt furugolv på hytta vår. Vurderer å lute golvet, men har små barn + ein hund som kjem på besøk av og til, så ynskjer å lakke golvet i tillegg, helst med matt lakk for å behalde matt utsjånad. Korleis går vi fram og kva produkt treng vi? Har høyrt at lut + lakk kan gi dårleg resultat. Noko spesielt vi må passe på? Må golvet vaskast igjen etter luting før lakking?

Takkar elles for mange gode forslag i denne bloggen!

mvh Dagfrid

Entertainment News
Entertainment News
15. juni 2018 20:59

501130 979327Some truly good stuff on this web site, I love it. 268097

ADME assays
ADME assays
19. juni 2018 21:31

250564 233664Hi there! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no backup. Do you have any solutions to prevent hackers? 286894


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x