Farge og -interiør trender vår 2016

Hvilke farger skal vi male med i år. Her får du god informasjon om årets trender.


Interiørtrender vår 2016

Hei og hå 🙂
I dag er det nydelig sol her i Trondheim. Det begynner å bli lysere og lengre dager og guuuud hvor herlig! At den solen skal gjøre så mye med oss..

Interiør trender 2016www.interiordesire.net

Interiør trender 2016 dempet rosa

Interiørtrendene er ute. Vi i Vakre Hjem har vært på messer, analysert, definert og diskutert hva som kommer nå, hvilke stiler farger og sammensetninger. Vi har ut fra dette satt sammen forskjellige stiler og palletter. De kommer litt senere, nå vil jeg si litt generelt om trendene/tendensene fremover, hva vi kan forvente oss.

Interiør trender 2016

stylebyemilyhenderson.com

Interiør trender 2016

interiorzine.com

Det er ikke noe store overraskelser. Vi snakker som i høst mest om tendenser, og ikke om trender. Tendenser er forandringer som skjer over tid, mens trender er et kjappere skifte. I Norge ser vi at et slikt interiør og fargeskifte tar en 10 års tid, altså vi beveger oss sakte over til noe annet. Og nå ser vi at vi går mot et skifte av hovedfarger og basen av oppbyggingen av fargene i interiøret. Altså fra å være i den hvite og nesten fargeløse basen går vi nå mot en base med farger, men dempende farger (Ikke veldig kulørsterke) Og vi ser at den basen vil etterhvert dreie seg mot grønn nyanser og blå nyanser. Grågrønt og gråblått er det allerede mange som har tatt i bruk på hele rom og vi begynner å se konturene av endringene.

Interiør trender 2016

www.houzz.com.au

Interiørtrender 2016

homedesignlover.com

Interiørtrender 2016

cocolapinedesign.com

Interiørtrender 2016 gråblått

www.vspass.com

Nå snakkes det mye om koselighet. Hjemmene skal innredes så koselig som vi liker det, og skal oppleves positivt, godt og lunt. Grunnen til dette er tredelt. Den ene er at vi sitter mye foran stor eller liten skjerm, hvor enn vi beveger oss, og har behov for stofflighet, ta og føle på ting (høres banalt ut, men det er fakta. Spes ungdoms generasjon nå opplever mye mindre fysiske opplevelser idag enn før på grunn av pc/mobil bruk.) forskjellige overflater, teksturer og strukturer (dermed blir puter/gardiner osv mer av)

Vi trenger opplevelser av det som fysisk er rundt oss!

Gardiner tilbake i trendbildet Interiørtrender 2016

www.dailymail.co.uk

Interiør trender 2016 stofflighet

room-decorating-ideas.com

Det andre er at hverdagen for de fleste er ekstremt stressende, og mye av den blir stressende fordi vi er PÅ i hodet hele tiden. Mange flere er på jobb 24 timer i døgnet fordi veien til mailen er så kort. Så vi får behov for å senke skuldrene og slappe av i et hjem og interiør som har den effekten på oss. Og de fargene som har den effekten på oss er grønt og blått.  Interiørtrender 2016

www.cornall.com.au

Interiør trender 2016

www.decoist.com

Interiørtrender 2016

www.vspass.com

Det tredje er pga det som skjer i verden idag rett og slett. Nå hører vi/opplever noen ekstrem vær, oljeprisen som stuper ,arbeidsledighet, krig med flyktningkrisen osv.  Vi trenger noe som gir oss næring til positive opplevelser, og det er å ha et personlig og koselig hjem. For flesteparten av oss er det ikke kun hvite vegger og fargeløst, men dempede farger og gjerne kombinasjoner av flere farger. Koslighet utover det er veldig forskjellig fra person til person, stor/liten , han/henne osv. Det er dette vi må finne ut av selv, og bygge hjemmet vårt etter. Slik blir det et personlig hjem og koselig i den grad av hvilke farger og materialer vi selv liker. Det vi tydelig kan se er at rommene blir lunere og mer dempet- om man velger farger eller kun gråtoner og bruntoner som mange ønsker nå.

Interiørtrender dusty pink

Dusty pink eller dempet rosa er en av fargene for 2016

Interiørtrender 2016, her tapet fra Storeys

Tapetnyhet fra Storeys Elegance 3

Interiørtrender 2016. Tapet fra Storeys

Tapet fra Storeys Elegance 3

Og jeg har sagt det før mange ganger og jeg sier det igjen.:Velg farger du selv liker, de fargene som tiltrer deg, gjør noe med deg og som du trives i. Hvit base er ikke fullstendig ut- du kan fint ha en hvit/lys base, men tilføre elementer som skaper særpreg, bruk tapeter med farger og mønster du liker innimellom f.eks bryt gjerne opp soner med en eller flere kontraster. Bruk møbler og tekstiler med struktur, varier stofflighet. Mal et eller flere møbler med farge. Den populære Home & Cottage stilen kommer gjerne under her, og den fargeglade rene stilen, og den industiellle minimalistiske stilen. Hvitt er altså ikke ut det heller, MEN vi går inn i en ny tid med generelt lunere og mer fargesatt interiør.

Interiørtrender 2016

Bilde Borges nye tapetbok Riviera Maison

Interiørtrender-2016

interiorzine.com

Interiør trender 2016

francepress.ga

Interiørtrender 2016

dentelleetfleurs.com

De hotteste fargene vi vil se mer av enn andre  i år er blått og rosa. Blått skaper dybde på veggen og forstørrer arealet. Rosa representerer det myke og behagelige. Vi vil se spesielt av pudder varianter av fargen, men også kraftigere rosa.

Interiørtrender 2016

www.thelifecreativeblog.com

Interiørtrender 2016

www.detroitairportshuttle.net

Interiørtrender 2016

www.renewabletourism.com

interiørtrender 2016

nestopia.com

Interiørtrender 2016

nohomedesign.com

Interiørtrender 2016

hative.com

Interiørtrender 2016

1decor.net

Interiør trender 2016, dempet rosa

www.pinterest.com

Da vet du litt mer om våren, årets og de neste års tendenser og trendfarger. Og med det ønsker jeg alle en god helg 🙂

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
2 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Monica
Monica
21. februar 2016 09:32

Flott innlegg med masse inspirasjon 🙂
Når kårer du vinneren av det styggeste baderomsgulvet?


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x