Male huset utvendig i år?


Tjohoo:))

Hvordan male hus

Hvordan går det med vaskinga av huset? Lurer du på hvorfor du må vaske huset?Les hvorfor her.

Framgangsmåte for vasking av hus

Hvordan male utvendig hus

Hvordan male huset for å få best resultat?

SÅ for deg som skal male eller beise, Lene vet hvordan og viser deg hvordan etter erfaringer og tips fra Jordan!:))hehe Bare å henge på! Faktisk skal 4 av 10 male huset i år. Det er en del! Juhuuu!  Det blir jo bedre vær i år da, enn i fjor weeeeeeee Det blir herlig:D

Male hus utvendigNår du har vasket med KRAFTVASK, og treverket er heeeelt, skikkelig ordentlig ordentlig ordentlig tørt, må du se over husveggen din hvordan den ser ut. Avskaling? Har du fått bort all svertesoppen? Hvor er det nå fint, og hvor må du børste/skrape? Kanskje du må bytte noen bord?

Hvordan male hus på bets måteAll løs maling/beis, sprekker, luftbobler må bort. Til dette så bruker du en god skrape. Til værslitt grått treverk bruk en stålbørste på FORLENGERSKAFT.

Supergod stålbørste

Denne stålbørsten er superbra. Bruk den på forlengerskaft

Så dekker du til det som ikke skal ha malingsøl på seg. Fjerne maling fra heller f.eks er en drittjobb.. Tape også detaljer som ikke skal malesSÅ, nå er treverket fint, rent og tørt. Da bruker du en pumpekanne(den du har vsket med) å sprøyter på sopp og algedreper på husveggen. Den skal IKKE SKYLLES BORT.  Det er er kjempelur investering, ikke akkurat så arbeidssom eller kostebar heller, men superlur forsikring mot soppangrep.Hvordan male utvendig husNår det er tørt, går du over med grunning på ALT bart treverk. DET ER VIKTIG!. Husk å grunne endeved godt og skarpe kanter. Bruk en grunningspensel fra Jordan på FORLENGERSKAFT.  Den er laget for grunning, og har et spesielt høyt opptak av denne konsistensen. (god pensel også til terassebeis:))hvodan male hus utvendig

HAR DU NYTT HUS/ TREVERK? Så vasker du det med husvask, og grunner godt. Sprøyt på sopp og algedreper, før du har på dekkbeis/maling.

hl

Ny maling fra Jotun 2013

Nå endelig hehe:) kan du ha på toppstrøkene. Tenk nøye gjennom hvilket produkt du skal male med. Rådfør deg i Vakre Hjem butikken din. Det finnes flere veldig bra kvalitetsprodukter fra Jotun og Scanox. Begge leverandørene har både gode, kjente oljebaserte produkter og vanntynnbare produkter. Drygolin Ultimate og Butinox Futura er  vanntynnbare produkter. Fordelen med at oljen er sløyfet er at holdbarheten på fargen og glansen varer lengre. Med riktig forarbeid(viktig, listen to meee) og to strøk, garanteres det på 12 år fra Scanox. Jotun Ultimate er like bra og holder like lenge.Hvordan male utvendig hus

Altså, oljebaserte produkter har en høyere glans enn vanntynnbare i starten, men så blasser fargen og glansen år for år. Vanntynnbare produkter har en lavere startglans, men den holder seg slik år for år for år…for år.. Har du kraftige farger, som rødt, blått er det derfor en stor fordel å velge Futura eller Ultimate. Har du hvitt eller lyst hus, er det  også en fordel fordi svartesoppen har dårligere groforhold her. En annen fordel er at den er lettere og bedre å jobbe med.» Som å smøre smør på veggen», sa en kunde her om dagen. Han har helt rett.

Male hus utvendig

Forlengerskaft gjør susen

PÅFØRING

Riktig valg og bruk av verktøy er alfa og omega. Du kan faktisk male huset på halve tiden, bare fordi du har investert i riktig type verktøy til din jobb. I tillegg blir en riktig menge maling lagt på veggen, jevn film, og et fint malingsresultat. OG malingen blir på veggen, og ikke drypper bort. Faktisk så drypper 3 liter maling på 10 liter bort ved bruk av en ikke kvalitetspensel. Tro det eller ei!;)

Hvordan male utvendig

Male uten drypp

Til vanntynnbare produkter er ULTIMATE ET MUST!! Belive me

Male stående kledning:

Hvordan male stående panel

Mal detaljarbeid med lang pensel 70mm. I stige, bruk malebøtte med bøtteholder. Så mye enklere enn krok. Mal øverste del av kledningen med en vinklet pensel. Husk å mette all endeved godt. Kledningen males med utendørsrull på forlengerskaft. Overgangen mellom over-og underligger males med en vinklet pensel.

Male liggende kledning:

Hvordan male liggende panel

Detaljarbeid males med lang pensel 70mm. Mal kledningen med vinklet pensel for liggende panel, eller bruk rull med skaft som kan vinkles. Bruk forlengerskaft til begge deler.

IKKE GLEM Å KJØPE FORLENGERSKAFT DA;) Rattattattattaaaaaa

Male med forlengerskaft

Lykke til folkens!🙂 Male er en fryyyyd, husk bare musikk på ørene og gode supergrep hansker!:))hvordan male hus utvendig

 

Hilsen meeeeeeegHvordan male utvendig

 

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
3 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Przemek Wójtowicz
Przemek Wójtowicz
15. januar 2013 20:53

HI! Jeg ogsa min bror vi kan male hus oss. God prise og stor erfaring. TLF 0048 535-204-723

Viktor
Viktor
8. mai 2013 09:05

Jeg ville vurdert Drywood mesterens husmaling. Denne malingen holder i opptil 16år og er fantastik å male med. Forarbeidet er selvfølgelig like viktig med denne malingen som med alle andre malinger.


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x